Dyreinternater i Rødovre

Dyreinternatet i Rødovre tager både imod hunde og katte. Kontaktoplysningerne på internatet ses nedenfor:

 

Dyreværnet – Værn for værgeløse dyr

Islevdalvej 85

2610 Rødovre

Telefon.: 44 94 66 95

Dyreambulancens Vagttelefon: 20 33 27 74

http://www.dyrevaernet.dk/

 

Se evt. også de forskellige katte- og hundepensioner i København på disse sider:

 

 

Om Dyreværnet i Rødovre

Dyreværnet har eksisteret siden den 11. marts 1898 og havde oprindeligt som hovedformål at hjælpe ejerløse hunde fra vanrøgt og aflivning. I dag modtager organisationen dog mange forskellige slags dyr (især hunde, katte, kaniner og gnavere) og udfører også dyreværnsarbejde samt relaterede aktiviteter.

Internatet har haft til huse flere forskellige steder i København (og også på Frederiksberg), men har siden 1954 ligget på Islevdalvej i Rødovre.

Dyreværnet modtager hvert år mere end 600 dyr på deres akutafdeling, hvor myndigheder såvel som private indleverer dyr. De formår desuden at finde nye hjem til mere end 1.200 dyr årligt.

Finansieringen af Dyreværnets aktiviteter foretages primært af private, men de modtager også tilskud fra den danske stat. Statstilskuddet dækker dog kun en meget lille del af Dyreværnets omkostninger (omkring 8%) og de modtager derfor glædeligt alle former for støtte.

Internatet søger af og til også frivillige medarbejdere, da disse mindsker den økonomiske byrde en del. I perioder får de dog langt flere tilbud om frivillig arbejdskraft end de har brug for og man er derfor på ingen måde garanteret et job hos dem, selvom det er på frivillig basis.

Dyreværnet kaldes i øvrigt også “Rødovre Dyreinternat” i folkemunde, selvom dette aldrig har været internatets navn.