¨
Loppetest

Tabletkure mod lopper

Her finder du vores sammenligning af de forskellige tabletkure mod lopper på det danske marked. Bedømmelsen af produkterne er angivet med stjerner () og sammenligningen er foretaget på baggrund af følgende faktorer:

  • Pris
  • Effektivitet
  • Helbredsmæssige sikkerhed

Hunde 

VetIQ ★★★★★

Capstar ★★★★

Katte 

VetIQ ★★★★★

Program vet ★★★★

Capstar ★★★★

 

OBS: Det bør nævnes, at Program vet og Capstar med fordel kan anvendes i kombination med hinanden (i modsætning til næsten alle andre loppemidler). Dette skyldes, at Program vet hæmmer udviklingen af loppeæg og -larver, hvor Capstar dræber voksne lopper. Anvendes begge produkter på samme tid, kan man derfor effektivt udrydde eksisterende lopper og samtidig forhindre fremtidige loppeangreb (læs evt. mere nedenfor).

Husk i øvrigt at loppebekæmpelse er en to-trins-proces, hvor man 1) behandler kæledyret 2) bekæmper lopperne i hjemmet. Man skal derfor også bruge et loppemiddel til hjemmet – læs mere her

Om tabletkure

I Danmark findes der ikke så mange tabletkure til bekæmpelse af lopper som i udlandet, hvilket dels skyldes den stramme lovgivning omkring tilladelse af aktive stoffer i loppemidler, men også det danske markeds beskedne størrelse (begge dele afholder en del producenter fra at introducere deres produkter her).

I denne artikel sammenlignes derfor kun de to mest udbredte og populære tabletkure mod lopper: Program vet og Capstar. Ovenfor findes selve sammenligningen, mens du kan læse mere om virkningen af de to produkter herunder:

Tabletkure kan virke på én af to måder:

  • Capstar: Dræber voksne lopper: Stoffet nitenpyram forstyrrer nervetransmissionen hos de voksne lopper, hvilket dræber dem. Produktet har en god straksvirkning (de fleste lopper dør inden for 30 minutter og den optimale effekt opnås inden for 24 timer), men har ingen langtidseffekt.
  • Program vet: Forhindrer lopperne i at udvikle sig. Stoffet lufenuron lagres i fedtet hos hunden eller katten og frigives løbende i blodet. Lopperne optager herefter lufenuronen fra blodet og viderefører det til loppeæggene. Efter optagelse stoppes dele af loppernes udvikling, hvilket steriliserer lopperne. Virkningen starter 24 timer efter første dosis og effekten vedvarer i ca. 1 måned.

Herudover findes der også kosttilskud (som f.eks. VetIQ Flea Guard), der typisk er baserede på ølgær, humle, vitaminer samt hvidløg (i sikre mængder), der har en naturligt opløsende effekt på indvoldsorm. En anden fordel ved kosttilskuddene er, at de giver kæledyrene en flottere pels. De kan også hjælpe til at fjerne en del af lugten hos nogle kæledyr (især hos hunde).

 

Se evt. også vores guide til valg af loppemiddel

Sidst opdateret af redaktionen den 21. oktober 2020