Loppemiddel til hjemmet

Lopper skal bekæmpes to steder: 1) på kæledyret og 2) i hjemmet.

Anbefaling

Til loppebekæmpelse i hjemmet anbefaler vi loppespray fra Biospotix, fordi den:

  • Er 100% naturlig (økologisk) og ikke indeholder insektgift
  • Også kan også anvendes til kæledyr
  • Ikke er sundhedsskadelig for mennesker (i modsætning til mange andre loppemidler til hjemmet)

Du kan købe loppesprayen fra Biospotix her:

 

Hvorfor skal lopper bekæmpes i hjemmet?

Kun omkring 10% af lopperne sidder på kæledyret – resten befinder sig i miljøet (hvilket typisk er dit hjem) og det skal der derfor også arbejdes med.

Loppernes æg, larver, pupper, afføring samt de voksne lopper, sidder typisk i tæpper, møbelpolstring, revner, sprækker osv. og udgør de resterende 90% af loppepopulationen.

Hvis man vælger at negligere eller se ignorere denne del af loppeproblemet, vil man aldrig slippe af med lopperne og problemet vil sandsynligvis også forværres.

 

Øvrige loppemidler

Følgende loppemidler er også egnede til bekæmpelse af lopper i hjemmet, men er ikke økologiske:

Øvrige loppemidler – der ikke er behandlet i denne artikel, men alligevel bør nævnes – inkluderer:

  • Dispensere (fungerer på samme måde som en luftfugter, der løbende sprøjter loppemiddel ud i hjemmet)
  • Fugtfjernere (nogle eksperter mener, at man kan bekæmpe lopper ved mindske luftfugtigheden i hjemmet, idet lopper kun kan overleve i omgivelser med en vis luftfugtighed)
  • Loppefælder (også kaldet lysfælder)

Ovenstående midler ikke er nærmere gennemgået, fordi de ikke er særligt udbredte på det danske marked samt at deres effekt er tvivlsom.

Sådan bekæmpes lopper i hjemmet

Hyppig støvsugning vil hjælpe til at mindske – men ikke udrydde – bestanden af lopper i hjemmet. Støvsugerposer bør forsigtigt og hurtigt kasseres. Alt der er kraftigt infesteret (som f.eks. sengetøj), bør også kasseres. Loppebekæmpelse kan forebygge geninfestering på flere måder:

  • Loppebekæmpelse i hele hjemmet sikrer, at lopper i alle stadier udryddes – men det er essentielt, at bekæmpelsen bogstaveligt talt foregår i HELE hjemmet. Alle møbelpolstringer, tæpper og tekstiler skal renses. Det samme gælder alle revner og sprækker i gulve, skabe, afkroge osv. Støvsugning umiddelbart inden bekæmpelse kan i øvrigt stimulere lopperne til at komme ud af deres kokoner, hvilket øger sandsynligheden for, at loppebekæmpelsen bliver vellykket.
  • Kokoner er meget resistente overfor loppebekæmpelse og det kan derfor være nødvendigt, at bekæmpe i flere omgange for at få udryddet lopperne helt.
  • Loppemidler der forhindrer lopper i at udvikle sig, kan evt. bruges på katte eller hunde for at stoppe umodne lopper i at blive modne eller reproducere sig.  For at denne type loppemidler skal virke, er det dog vigtigt, at alle potentielle loppe-værter i hjemmet behandles (dvs. alle kæledyr). Herudover findes der produkter, der også  er målrettede mod lopper i udvikling, men som anvendes i miljøet i stedet for direkte på værten. Mange af disse produkter dræber ikke voksne lopper.

For at ovenstående loppemidler og metoder til loppebekæmpelse skal virke, er det ekstremt vigtigt, at alle instruktioner og brugsanvisninger følges nøje. Der er desuden ofte en fare for forgiftning af kæledyr såvel som mennesker, hvis ikke retningslinjerne overholdes.

Det er desuden en god ide at rådføre sig med en skadedyrsbekæmper eller en dyrlæge.

 

Relaterede artikler: Hundelopper, Loppemidler til hundeKattelopperLoppemidler til katteLoppemiddel