Hundelygter og hundelys – Hvilke er de bedste?

I denne artikel finder du en sammenligning af hundelygter og hundelys på det danske marked.

Sammenligningen er ikke komplet, men en lang række produkter er medtaget.

 

Ruffwear Beacon hundelygte

Ruffwear Beacon hundelygte er et robust hundelygte, som er ideel i de mørke timer. Denne kraftfulde lygte stråler med en imponerende intensitet og kan ses op til 750 meter væk. Den er også fuldstændig vandtæt og tilbyder tre forskellige lysindstillinger: konstant lys, blinkende lys og gradvis tiltagende lys. Den kompakte og regntætte LED-lygte har desuden to praktiske fastgørelsesmuligheder.

Det er den dyreste hundelygte i denne sammenligning, men også af en virkelig høj kvalitet.

Der er en række fordele ved Ruffwear Beacon hundelygten:

 • Den høje intensitet LED-lyskilde med en særlig linse, der formes som en halvkugle, sikrer optimal belysning.
 • Lygten har tre tilstande: langsom blink, hurtig blink og konstant lys, hvilket giver fleksibilitet i brugen.
 • Integrerede clips på bagsiden muliggør let fastgørelse til hundeselen eller andre genstande.
 • Quick Ring™ gør det muligt at fastgøre hundelygten direkte på halsbåndet.
 • Batteriskift er en enkel opgave uden behov for værktøj (batterier medfølger).
 • LED-lygten findes i tre forskellige farver: rød, blå og grøn, så du kan vælge den, der passer bedst til dine præferencer.

 

Adventure lights Guardian

Nemt monterbar på halsbånd, sele, dækken og lignende ved hjælp af velkro eller clips. Den er synlig på op til 5 kilometer og vandtæt ned til 100 meter. Du kan vælge mellem blinkende eller konstant lys i farverne gul, grøn, blå og hvid.

Lysdioderne har en utrolig lang levetid på hele 100.000 timer. Batteriets levetid kan nå op til 250 timer i blinkende tilstand og 100 timer i konstant lys (2 stk CR2032, 3-Volt batterier inkluderet).

Denne enhed vejer kun 22 gram og er udviklet til det amerikanske forsvar, hvilket betyder, at den kan modstå en belastning på op til 100 kilogram.

 

Hundelygter med reflekser

Disse lygter er praktiske, fordi de er små og udstyret med en store reflekser for øget synlighed. Reflekserne virker naturlgvis også i tilfælde af at lygterne slukker.

Hundelygterne lyser med kraftigt gult lys.

Til prisen er de klart en overvejelse værd. Er du på udkig efter en billig, effektiv lygte, kan dette være løsningen.

 

Flasher Hundelygte Tri-Color☆☆

Med denne innovative LED-hundelygte kan du give din hund den bedst mulige synlighed og sikkerhed. Lygten udsender blinkende rødt, blåt og hvidt lys og har en imponerende rækkevidde på hele 300 meter – det er simpelthen optimalt.

Den kompakte størrelse gør lygten velegnet til hunde i alle størrelser, og den kan nemt fastgøres til din hunds sele, halsbånd eller tøj takket være den smarte karabinhage.

Pakken inkluderer endda et ekstra sæt batterier, og hver pakke giver dig omkring 20 timers batterilevetid, hvilket giver dig hele 40 timers brug, før du behøver at købe nye batterier.

Lygtens betjening er enkel med en drejelig hætte til tænding og slukning. Den er også vandtæt for ekstra holdbarhed. Før første brug skal du blot fjerne den plastikring, der sidder midt på lygten.

Alt i alt er dette en fantastisk hundelygte, der tilbyder den ultimative synlighed og sikkerhed.

Specifikationer:

 • Diameter: 1 cm
 • Længde: 2,5 cm (5 cm inklusive karabinhagen)
 • Materiale: Metal

 

Simpel flasher til hunde☆☆

Lygte / Blinklys: Disse lysenheder er tilgængelige i rød eller blå og er lavet af plast. De har transparente kroppe, der gør lysdioderne synlige fra alle retninger og måler 2 x 4 cm. Der medfølger en række forskellige farver.

Blinklys: Vores blinklys fås i rød eller blå og er fremstillet af plast. De er udstyret med adressefelt og har transparente kroppe, der gør lysdioderne synlige fra alle retninger. Hvert sæt inkluderer desuden 1 sæt reservebatterier, hvilket giver dig ca. 20 timers brug. Disse blinklys er synlige op til 200 meter væk og er vandtætte. Deres mål er 2 x 4 cm.

 

Safety Light Hundelys☆☆

Safety Light Hundelys er et sikkerhedslys, som gør dig i stand til hurtigt og enkelt tilføje en lysende dimension til din hunds halsbånd eller snor med vores praktiske hundelygte. Du kan også bruge denne alsidige lygte til din egen sikkerhed.

Hundelygten er udstyret med tre forskellige lysindstillinger:

 • Slukket
 • Konstant tændt
 • Blinkende

Skift imellem disse indstillinger ved blot at trykke på lygten – det kunne ikke være lettere.

Der er også taget hensyn til enhver slags vejr, da hundelygten er vandtæt og klar til at følge med dig og din hund, selv på regnfulde gåture.

Lygten har en rækkevidde på op til 500 meter.

 

Lygte med elastikker☆☆

En lygte med elastikker sættes f.eks. på hundens ben og kan udsende lys i forskellige tilstande – langsomt blinkende, hurtigt blinkende eller konstant lys. Udover på din hunds ben, kan du fastgøre den på din hunds sele, halsbånd, snor, børnenes rygsække, tøj osv. – kun din fantasi begrænser mulighederne.

 

Trixie Hundelys☆☆☆

 • Trixie Hundelys er lavet af silikone og beskyttet mod vandsprøjt.
 • Valgmulighederne omfatter ‘på' eller ‘blinkende'.
 • Op til cirka 45 timers blinkende lys eller cirka 20 timers konstant lys.
 • Måler mellem 8 cm og 11,5 cm i størrelsen.
 • Findes i flere varianter.

 

Hvilken hundelygte er den bedste?

Hvilken hundelygte er den bedste, afhænger af, hvad dine krav til lygten er; hvor eller hvordan den skal monteres på hunden, hvor langt den skal kunne lyse, hvor mange lystimer den skal have osv.

Derudover er det naturligvis også et spørgsmål om budget, men som med så mange andre ting, får man, hvad man betaler for. Når det er sagt, kan det i nogle tilfælde godt betale sig at vælge en billig model, hvis man ikke bruger lygten meget.

 

Generelt om at gå ture med sin hund i mørke

Det kan være mindre fornøjeligt at gå tur med din hund i vinterhalvåret end i sommerhalvåret, da temperaturen begynder at falde, vejret generelt er dårligere, og det begynder at blive mørkere tidligere. Når nætterne bliver længere, kan det være svært at vide, hvornår det er sikkert at gå tur med din hund, og hvis man ikke kan undgå at gå i mørket, hvordan man bedst gør det på en sikker (og sjov) måde for dig og din hund.

 

Hvorfor er det vanskeligere at gå tur med sin hund om natten?

Det primære problem med at gå tur om natten er manglen på synlighed i mørket. Det kan være besværligt at gå tur med din hund i mørket af flere grunde. Ikke kun gør det det sværere for dig at se din hund, men det er også sværere for din hund at se dig. Dette er uden at tage andre potentielle farer i betragtning (som måske heller ikke kan se dig), såsom bilister, joggere, cyklister og andre hundeluftere. Med den forskellige natlige dyreverden og begivenheder kan din hund være mere distraheret eller tilbøjelig til at følge sin næse frem for at blive ved din side.

 

Kan hunde se i mørket?

Hunde ser meget bedre end mennesker i mørket på grund af designet af deres øjne. Dette gør dem dog ikke uovervindelige i mørket, og der bør altid træffes yderligere foranstaltninger for at holde dem sikre. Hunde har større pupiller end mennesker, hvilket lader mere lys trænge ind. De har også flere stave i deres nethinder og et tapetum bag nethinden, der reflekterer lys, hvilket øger lyset og gør dem bedre rustet til at håndtere situationer med svagt lys.

Det er vigtigt at huske, at bare fordi din hund kan se bedre i mørket end du kan, må du aldrig tage det for givet. Deres forbedrede syn (sammen med deres lugtesans) kan gøre dem mere tilbøjelige til at løbe efter noget, blive forskrækket eller løbe ud i mørket, hvilket kan resultere i, at de bliver væk eller endda i en ulykke.

Er det muligt at gå tur med min hund sikkert om natten?
Du bør kunne gå tur med din hund sikkert om natten, og ved at tage de ekstra forholdsregler nedenfor bør det hjælpe. Det er vigtigt at påpege, at nogle hunde er bange for mørket, og nogle gange kan mørket forværre andre frygt, som f.eks. høje lyde. Du bør aldrig tvinge din hund til at gå tur, og hvis din hund er bange for mørket, bør du gennemføre yderligere træning for at hjælpe dem med at overvinde denne frygt. Vær altid tålmodig med dem og straf dem aldrig. Sørg for at træne dem i deres eget tempo og gå kun ud om natten, når de er helt komfortable med det.

En af de primære måder at gøre det sikrere at gå tur om natten er at sørge for, at din hund altid er synlig for dig. Dette kan du gøre ved at fastgøre en lys til din hunds halsbånd eller ved at bruge et LED-halsbånd eller en line. Her er The Good Kennel Guide's valg af de bedste sikkerhedslys til hunde.

 

LED-lys

Disse typer lys fastgøres til din hunds halsbånd. Det er vigtigt at tænke på din hunds normale adfærd og de slags ture, du tager dem med på, inden du køber. For eksempel, skal lyset være vandtæt eller stænksikret, er det bedst, at det hænger fra halsbåndet (hænger ned) eller fastgør det på halsbåndet på to steder (så det ikke hænger ned og kan placeres øverst på halsbåndet, siden eller undersiden af halsbåndet). Andre ting at huske på, inden du vælger LED-lys til din hunds halsbånd, er om noget, der er batteridrevet, genopladeligt batteridrevet eller USB-opladning, ville være bedst for dig baseret på, hvor ofte du måske skal huske at udskifte og oplade dem. Nogle lys leveres i multipakker, så du altid har en backup ved hånden, hvis et af lysene løber tør for strøm eller skal oplades.

Udover LED-lys findes der også hundelygter og hundelys med dioder, reflekser mv.

 

Om sammenligningen i denne artikel

Vi har ekskluderet hundelygter og -lys, der kræver særlige hundehalsbånd o.lign. (nogle modeller kan kun monteres på halsbånd fra specifikke mærker).