Gå væk hund – Opskrifter, sprays osv.

Der findes en del tips, råd og produkter til at holde hunde væk fra sin have, indkørsel, fortov o.lign. – men de er ikke alle lige effektive og mange af dem indebærer også en del ulemper.

I denne artikel har vi opsummeret de mest almindelige metoder til at få hunde til at ”gå væk” fra bestemte områder.

 

De bedste løsninger

De kommercielle ”gå væk hund”-midler er vanskelige at vurdere, fordi de er blevet dømt ’virkningsløse’ af nogle forbrugere, selvom de virker efter hensigten for andre. Vi anbefaler derfor, at man prøver sig frem. Bemærk at alle nedenstående produkter kan anvendes mod hunde såvel som katte. Vurderingerne af de enkelte midler nedenfor er udarbejdet med udgangspunkt i flere forbrugeres erfaringer:

 

1. Knock Off – Stay Away ★★★★★

Knock Off Stay Away er et yderst effektivt produkt til at holde hunde væk fra steder, hvor de er uønskede.

Produktet har en kraftig lugt, der virker meget afskrækkende på hunde, hvilket derfor holder dem på afstand. Vi har tildelt produktet den bedste karakter i denne test, fordi det uden tvivl er det mest effektive, men også fordi det er harmløst for mennesker, såvel som dyr og miljø.

Indholder 500 g.

Du kan købe Knock Off – Stay Away her

blank

 

2. Knock Off (indendørs) ★★★★★

Knock Off Stay Away til indendørs brug virker på samme måde som produktet ovenfor og er effektivt til at holde hunde væk fra steder, hvor de er uønskede. Bemærk dog at dette produkt er uegnet til haven, men derimod kan anvendes på alle indendørs områder.

Indholder 250 ml.

Du kan købe Knock Off (indendørs) her

 

blank

 

3. Diafarm Go Away Spray ★★★★

Diafarm Go Away Spray har en afskrækkende effekt på hunde såvel som katte.

Sprayen har fået en høj karakter, fordi den er effektiv. Den har dog en forholdsvist høj pris (fordi en flaske kun indeholder 100 ml), hvilket trækker karakteren ned.

Indhold: 100 ml

Du kan købe Diafarm Go Away Spray her.

 

Diafarm Go Away Spray holder effektivt hunde og katte væk

 

 

 

4. Citronolie ★★★★

Hunde kan ikke lide lugten af citrus og derfor kan citrusfrugter såvel som citrusolier anvendes som ”gå væk hund” (citrus anvendes også i produkter som f.eks. antigø halsbånd af samme grund). Vi anbefaler udelukkende, at man bruger citronolie, fordi effekten er bedre og mere langvarig end ved brug af citrusfrugter.

Selve anvendelsen er simpel: Fortynd olien med lidt vand (for at finde det bedste blandingsforhold må man prøve sig frem – prøv f.eks. i forholdet 1/10 hvor vandet udgør den største del) i en forstøverflaske og sprøjte blandingen på de udsatte områder. Sørg for udelukkende at sprøjte i hundenes hovedhøjde, da den virker mest effektivt her.

Anbefalet citronolie kan købes her.

 

 

 

5. KW Hold dig væk ☆☆☆☆

Denne spray er baseret på citronellaolie, men er mindre effektiv end citronolien ovenfor. Erfaringsmæssigt er den også mindre effektiv end alle de øvrige produkter ovenfor.

Sprayen fra KW har dog længe været på markedet og er i øvrigt produceret i Danmark.

Indhold: 400 ml

KW Hold dig væk kan købes billigt her.

KW Hold dig væk

 

Mindre gode løsninger

Eddike

Hunde kan ikke lide lugten af eddike og det kan derfor bruges til at holde dem væk. Husk dog på at eddike kan skade planter og tekstiler. I stedet for at sprøjte eddike udover det hele, kan man væde nogle kaffefiltre i eddike og lade dem lufttørre. Når de er helt tørre, klipper man dem i tynde strimler og fordeler dem i området, hvor man ikke vil have hundene til at komme. Ulemperne ved dette råd er, at eddike for det første ikke er ligeså effektivt som f.eks. citronolie og at det desuden kan se mærkeligt ud, at der er kaffefilterstrimler i eksempelvis forhaven.

Ammoniak

Hunde kan ikke udstå lugten af ammoniak. Derfor kan man dyppe nogle vatkugler i ammoniak og fordele dem i området, som hundene skal holdes væk fra. De største ulemper ved ammoniak er, at det er skadeligt for miljøet og desuden lugter en smule. Ammoniak har i øvrigt den modsatte effekt på katte; for dem lugter det af urin og derfor har det en tiltrækkende virkning på dem! Så brug ikke dette råd, hvis du også prøver at katte til at ”gå væk”.

Hjortetakolie

Hjortetakolie kaldes også bentjære og er et ekstremt ildelugtende middel, der har en afskræmmende effekt på hunde. Produktet virker i de fleste tilfælde, men lugten er så kraftig, at det også er generende for mennesker. Hjortetakolie kan derfor anvendes som ”gå væk hund” i visse situationer; f.eks. hvis man ikke vil have hunde til at færdes i bestemte dele af haven el.lign. Hjortetakolie egner sig ikke til brug på steder, hvor mennesker færdes. Når man skal bruge det, skal man være meget forsigtig, da det som udgangspunkt ikke kan vaskes af hverken hud eller tøj og som nævnt lugter meget ringe. Hjortetakolie kan købes på apoteket.

Ultralydsapparater

Der findes forskellige apparater, der udsender ultralyd med henblik på at skræmme hunde væk. Erfaringsmæssigt virker disse apparater dog ikke efter hensigten. Nogle skræmmer kun mindre dyr som f.eks. gnavere, mens andre slet ikke skræmmer dyr. Mange af apparaterne larmer desuden i en sådan grad, at de er til gene for de fleste mennesker.

Frarådede metoder

Chili

Røde chiliflager såvel som cayenne peber irriterer luftvejene hos hunde og kan derfor bruges som et ”gå væk hund” – middel. Ulempen ved disse krydderier er, at der er tvivl om, hvorvidt de er skadelige for hundenes luftveje eller ej.

Mølkugler

Nogle steder kan man læse, at mølkugler er den bedste måde at holde hunde væk på. Problemet er bare, at mølkugler kan forgifte dyr såvel som mennesker, hvis de indtages.

Gå væk hund – opskrifter

Der findes adskillige ”gå væk hund”- opskrifter rundt om på internettet. Fælles for de fleste af dem er, at der indgår stærkt lugtende ingredienser såsom hvidløg, løg, rosmarin, lavendel, chili, tabasco, cayenne peber, opvaskemiddel o.lign. i dem. Vores anbefaling er, at man undlader at bruge disse opskrifter, da de kan være til skade for hunde.

 

 

Læs evt. også om ‘gå væk kat' her.