Hvilken hund er verdens mindste?

Der findes flere rekordindehavere til titlen som verdens mindste hund, idet man kan måle størrelsen på hundene på flere forskellige måder.

Verdens korteste hund (i længden) hedder Heaven Sent Brandy og er en Chihuahua, som måler 15,2 cm fra næsen til haletippen (hvilket svarer til længden på en almindelig blyant eller kuglepen). Hun fik titlen som verdens korteste hund den 31. januar 2005 og lever med sin ejer Paulette Keller i Largo, Florida, USA.

Verdens mindste hund (i højden) hedder Miracle Milly og er en langhåret, Chihuahua, der er bare 9,65 cm høj (det er mindre end en gråspurv!). Hun fik tildelt rekorden som verdens mindste hund den 21. februar 2013 og ejes af Vanesa Semler of Dorado, Puerto Rico.

 

Du kan se videoer med de to små hunde nedenfor:

 

Heaven Sent Brandy:

 

 

 

Miracle Milly

Verdens mindste hunderace

Den mindste hunderace i verden er Chihuahua og har sit navn fra staten Chihuahua i Mexico. Der findes flere teorier om Chihuahuaernes præcise oprindelse, men de stammer sandsynligvis fra hunderacen Techichi, der var en favorit-race hos toltekerne (et indiansk folk der dominerede Mexico mellem år 1000 og 1200 e.Kr.).

Chihuahuaer findes i mange forskellige størrelser og farver med varierende hovedstørrelser og hårlængder. Nedenfor kan du se nogle billeder af forskellige Chihuahuaer: