Hvilken hund er verdens farligste?

Alene i USA bider menneskets bedste ven mere end 4,7 millioner personer hvert år og selvom dødsfald er sjældne, er det typisk børn (især drenge), der bides med fatale følger.

Ifølge én af de få undersøgelser på området, er indehaveren af titlen som verdens farligste hund hunderacen Pitbull, der egentlig er en blanding af Bulldogs og Terriers.

Grunden til at Pitbulls fremhæves som den farligste hunderace, er at de ifølge førnævnte undersøgelse, er den hunderace, der bider mennesket oftest. Undersøgelsens statistiske grundlag er dog ufuldstændigt og baserer desuden udelukkende på data fra USA og Canada.

Det bør derfor understreges, at der ikke findes nogen specifik hunderace, der officielt kan betragtes som verdens farligste.

 

Nedenfor findes et uddrag af førnævnte undersøgelse.

Verdens farligste hund

Der findes ingen hunderace, der officielt kan udnævnes som “verdens farligste”. Én undersøgelse peger på, at Pitbulls er verdens farligste hunderace, men det statistiske grundlag i undersøgelsen er inkomplet 

De 5 farligste hunderacer

I en amerikansk undersøgelse hvor man studerede hundebid fra 1982 til 2009 i USA og Canada, kunne man konkludere, at følgende hunderacer er verdens 10 farligste:

1. Pitbull

Antal hunde i USA: 2.683

Børne-ofre: 661

Voksne-ofre: 519

Skader/skamferinger: 819

Dødsfald: 159

Pitbull

2. Chow Chow

Antal hunde i USA: 1.592

Børne-ofre: 35

Voksne-ofre: 14

Skader/skamferinger: 34

Dødsfald: 7

Chow Chow

 

3. Rottweiler

Antal hunde i USA: 14.709

Børne-ofre: 257

Voksne-ofre: 115

Skader/skamferinger: 244

Dødsfald: 67

Rottweiler

4. Akita

Antal hunde i USA: 2.457

Børne-ofre: 34

Voksne-ofre: 14

Skader/skamferinger: 41

Dødsfald: 1

Akita

5. Bullmastiff

Antal hunde i USA: 3.760

Børne-ofre: 17

Voksne-ofre: 20

Skader/skamferinger: 26

Dødsfald: 8

Bullmastiff

Tallene ovenfor baserer som nævnt på en amerikansk undersøgelse udført på hunde i USA og Canada og kan således ikke forventes at gælde for hele verden og heller ikke for andre enkelte lande (som f.eks. Danmark).

I Danmark er det sandsynligvis schæferhunde, der står for de fleste bid og skader på mennesker – og dermed kan betegnes som de farligste hunde.

Du kan læse mere om tendenser til hundebid i de enkelte lande her

 

 

Relaterede artikler