Hvilken fisk er verdens farligste?

Der findes desværre ingen undersøgelser, der sammenholder antallet af dødsfald og skader på mennesker med de forskellige fiskearter – og derfor er det svært at give et præcist svar på, hvilken fisk der er verdens farligste.

Desuden er der stor forskel på, hvilke data der indsamlet om hvilke typer fisk; f.eks. er statistikkerne om hajer væsentlig mere omfattende end statistikkerne om stenfisk, piratfisk, maller osv.

Man ved dog, at hajerne igennem tiden har været skyld i mange dødsfald samt at stenfisken er ekstrem giftig – og at det derfor sandsynligvis er én af de to, der er verdens farligste fisk.

 

Hajer

Hajer (Selachimorpha): Ifølge statistikkerne har forskellige hajarter siden 1580 været skyld i mere end 2320 angreb på mennesket og ud af disse minimum 447 dødsfald. Heraf er hvidhajen (Carcharodon carcharias) ansvarlig for mindst 65 dødsfald og er dermed en god kandidat til titlen som verdens farligste fisk. Læs evt. mere i artiklen verdens farligste haj.

 

 

Hajerne er verdens farligste fisk

Hvidhaj

 

Stenfisk

Stenfisk (Synanceia): Stenfisk er en slægt af fisk, hvor arten Almindelig stenfisk (Synanceia verrucosa) er verdens giftigste fisk. Dette betyder, at den i teorien deler titlen som verdens farligste fisk med hvidhajen. Giften fra den almindelige stenfisk medfører alvorlige smerter, der kan resultere i shock, lammelse og vævsdød, hvilket kan være nok til at dræbe et voksent menneske.

 

 

Stenfisken er verdens giftigste fisk

Almindelig stenfisk

Konklusion

Verdens farligste fisk er hvidhajen, fordi det sandsynligvis er den fisk, der har dræbt flest mennesker i nyere tid.