Køresyge hos hunde

Ligesom mennesker kan hunde og andre kæledyr også lide af forskellige typer transportsyge – hvilket inkluderer køresyge.

Men ligesom med mennesker er de enkelte hunde meget forskellige fra hinanden; nogle bliver aldrig køresyge, hvor andre bliver det på hver eneste køretur.

I denne artikel kan du læse om de produkter, der kan bruges mod køresyge hos hunde.

Herudover finder du råd og vejledning til at forebygge og behandle køresygen – og der er faktisk mange flere anvendelige råd end man skulle tro!

 

Artiklen er opdelt i 2 afsnit:

  • Produkter mod køresyge hos hunde
  • 10 råd mod køresyge hos hunde og andre kæledyr
Der henvises desuden til artiklen Hunde i bilen for supplerende information.

Hunde kan - ligesom mennesker - blive køresyge

 

Produkter der anbefales mod køresyge

Til at afhjælpe køresyge hos hunde anbefaler vi Serene-UM, fordi det:

  • Er 100% naturligt
  • Ikke sløver hunden (som mange af de øvrige midler gør)
  • Anbefales af dyrlæger såvel som adfærdstrænere

 

10 råd mod køresyge hos hunde

1. Fodring: Undlad at fodre hunden 3 timer inden I skal ud at køre – mad i maven under køreturen er hverken godt for hunde eller mennesker, der døjer med køresyge

2. Vand: Nogle dyrlæger anbefaler desuden, at man begrænser hundens adgang til vand umiddelbart inden køreturen (men medbringer vand og en vandskål i bilen (især denne rejsevandskål anbefales).

3. Tilvænning: Hvis ikke din hund er vant til at køre i bil – eller hvis det er en hvalp – anbefales det, at man starter med at køre flere korte ture, inden man begiver sig ud på de længere køreture. De første par gange er det desuden en god ide at køre hunden hen til et rart sted og foretage sig noget hunden kan lide; herved begynder hunden at associere bilture med noget positivt.

4. Udmatning: Gå en lang tur med hunden inden I skal afsted – dette beroliger hunden og giver den mulighed for at slippe af med urin og afføring.

5. Ingefær: Nogle hundeejere anvender ingefær til at berolige deres hunde og til at undgå køresyge. Ingefær har desuden længe været anvendt mod køresyge hos mennesker. Hvis man vil afprøve det, kan man tage et stykke rå ingefær, hakke det fint og blande det i hundens foder.

6. Bachs Rescue Remedy: Bachs Rescue Remedy (Bachs nødhjælpsremedie) er en naturlig blomsterekstrakt, der efter sigende skulle kunne afhjælpe stress og uro hos mennesker såvel som hunde. Ekstrakten anvendes ved, at man drypper den direkte i munden eller pelsen på hunden.

7. Aviser: Nogle hundeejere afhjælper køresyge vha. af aviser; læg en avis eller under hunden (så den sidder eller ligger på avisen). Tanken bag dette råd er, at lugten af aviser skulle have en beroligende effekt på hunde.

8. Musik: Spil kun rolig musik – og skru ikke for højt op! Undødig larm og støj hjælper ikke en køresyg hund.

9. Pauser: På lange køreture tilrådes det, at man holder pauser og går en lille tur hver f.eks. 2. eller 3. time – eller hvis der er tegn på begyndende køresyge.

10. DAP Adaptil: Nogle hundeejere har haft held med DAP Adaptil, der afgiver feromoner (et stof som findes i hundes modermælk) og dermed virker beroligende. Du kan købe DAP Adaptil her: