Drikkefontæner til katte

Her kan du læse vores sammenligning af 3 af de mest populære drikkefontæner til katte på det danske marked. Sammenligningen tager udgangspunkt i fontænernes:

→ Funktionalitet

→ Pris

→ Kvalitet

Sidst i denne artikel kan du desuden læse om, hvorfor det er en god ide at købe en drikkefontæne til sin kat.

 

 

★★★★★

Petmate drikkeautomat til katte

Petmate fresh flow drikkeautomat kan købes her

Pris: 415,00

KØB

Petmate Fresh Flow drikkeautomat

Petmate Fres Flow drikkeautomat har fået den højeste karakter i denne sammenligning, fordi den:

  • Er funktionel og velfungerende
  • Har den laveste pris af alle drikkeautomaterne i denne sammenligning
  • Er et kvalitetsprodukt selvom prisen er forholdsvis lav
  • Afgiver lyd i samme niveau som de dyrere automater

Drikkefontænen fungerer ved, at en drikkevandet pumpes op i toppen af fontænen og løber ned i drikkeskålen via en lille skråning – lidt som et lille vandfald. Fontænen er lavet i hård plast og leverer friskt, køligt vand. Den har en kapacitet på 1,5 liter vand + reservetank.

Pumpens styrke kan reguleres, hvilket kan være en fordel, hvis man synes den støjer for meget. Lyden som fontænen genererer, er dog ikke værre end de fleste andre pumper.

Rengøring og vedligeholdelse

Rengøringen er relativt nem; man vasker den blot med varmt vand og opvaskemiddel (sulfo). Den tåler ikke vask i opvaskemaskine.

 

★★★★

Pioneer Pet Raindrop drikkefontæne

Som navnet antyder, er nogle af dimensionerne i denne drikkefontæne dråbeformede – eller det der ligner! Designet skiller sig i hvert fald ud fra de øvrige drikkefontæner på det danske marked.

Fontænen fungerer ved, at vandet bobler op fra den lille stålskål øverst og løber ned i den store drikkeskål. Vandet er i cirkulation, så længe drikkefontænen er tændt.

Lyden fra drikkefontænen er til stede, men den er ikke decideret generende, som ved mange andre fontæner. Lyden minder nok mest om den smule støj som f.eks. et køleskab genererer.

Rengøring og vedligeholdelse

Drikkeskålen og motoren skal rengøres ind imellem og drikkefontænens filtre, skal udskiftes regelmæssigt. Fontænen er lavet af rustfrit stål og er derfor betydeligt nemmere at rengøre end fontæner af plastic. Den tåler desuden vask i opvaskemaskine.

Fontænen er i øvrigt forholdsvis nem at samle og egner sig både til hunde og katte. Den kan indeholde op til 1,7 liter vand i alt.

 

★★★☆☆

Drinkwell 360 drikkefontæne

Denne drikkefontæne adskiller sig først og fremmest fra de øvrige fontæner ved 2 ting:

  • Flere katte kan drikke af den på samme tid (op til 5 katte ad gangen)
  • Der er ingen synlig vandbeholder (vandbeholderen sidder i bunden)

Fontænen er lavet i plastik og fungerer ved, at pumpen fører vandet op i fontænen i midten af drikkeskålen, som diffuserer vandet ned i små stråler i drikkeskålen. Fontænen leveres med 5 udskiftelige diffusionshoveder (én til hver kat) der kan sættes på efter behov. Man kan altså selv styre, om der skal være 1, 2, 3, 4 eller 5 vandstråler.

Man kan desuden købe en måtte, der specielt fremstillet til at opfange vanddråber og -spild fra fontæne.

Rengøring og vedligeholdelse

Denne drikkefontæne er ikke egnet til opvaskemaskinen, men skal i stedet vaskes i varm vand og opvaskemiddel (sulfo), Pumpen skal rengøres rengøres hver 2. uge for maksimal levetid. Hvis den går i stykker, kan den dog let udskiftes (ligesom de andre pumperne i de andre drikkefontæner på denne side).

★★☆☆☆

Udsolgt online

Vega drikkefontæne

Drikkefontænen Vega egner sig både til katte og mindre hunde. Vandet i fontænen er i konstant bevægelse, hvilket har en stimulerende effekt på kæledyrenes tørst.

Mængden af vand kan justeres og har en maksimal kapacitet på 2 liter. Pumpen kan maksimalt pumpe 250 liter i timen og er med lav spænding (12V). Vandflowet er justerbart.

Vega er nem at gøre ren og leveres med et kulfilter, pumpe og adapter. Filteret bør udskiftes på månedlig basis.

Fontænen måler: 23,1 x 29,7 x 16,2 cm.

Hvorfor købe en drikkefontæne til sin kat?

  • Drikkefontæner får generelt katte til at drikke mere vand, hvilket har en udrensende effekt på deres kroppe og dermed er godt for helbredet
  • Selvom en drikkefontæne kræver en smule ugentlig vedligeholdelse, er det en mere praktisk og mindre arbejdskrævende løsning end de traditionelle vandskåle til katte
  • Hvis dine katte allerede godt kan lide rindende vand (fra f.eks. vandhanen), er en drikkefontæne “et must”
  • Katte der ikke tidligere har udvist interesse for rindende vand, bliver ofte vilde med det, når de får en drikkefontæne