¨

Kløestillende midler til hunde

Kløe hos hunde kan være frustrerende for hunde såvel som deres ejere. I denne artikel gennemgår vi nogle af de midler, man kan anvende for at komme kløen til livs. Herudover gennemgår vi også de potentielle årsager til kløen hos hunde.

Kløestillende shampoos fra Aroma Paws

Midlerne fra Aroma Paws er baserede på naturlige ingredienser, der virker rensende, plejende og nærende på huden. Mange af ingredienserne er økologiske. Alle midlerne er fri for syntetiske stoffer, alkohol, farvestoffer, pesticider og animalske biprodukter. De er ligeledes biologisk nedbrydelige og forurener dermed ikke naturen.

I det følgende gennemgår vi kort de to kløestillende midler fra Aroma Paws:

Aroma Paws Hotspot

Aroma Paws Hotspot er især velegnet til hunde med hotspots – dvs. hudområder med vådeksem, der er meget sensitive og kløende. Denne shampoo egner sig desuden til hunde med allergi, idet den er meget blid.

Shampooen indeholder bl.a. kokosolie, ekstra jomfru olienolie, e-vitamin og grapefrugtfrø samt ekstrakt af agurker, radiser og grøn te.

Aroma Paws lavendel/kamille

Aroma Paws lavendel/kamille er særligt velegnet til nervøse hunde og kan med fordel anvendes, når hunden skal bades. Shampooen virker kløestillende og kan også bruges ved hotspots.

Shampooen indeholder bl.a. havre, honning, mandelolie, kokosolie og macadamianøddeolie samt ekstrakt af æble, lindeblomst, rødbede, aloe vera, kamilleblomst, agurk og granrødder.

Aroma Paws Eucalyptus/Pebermynte

Aroma Paws Eucalyptus/Pebermynte indeholder eucalyptusolie (som har en opfriskende og rensende virkning på huden og pelsen), ekstrakt af grøn te (som giver en flot, skinnende pels), pebermynteolie (som lindrer kløe, afkøler huden og afskrækker lopper), ekstrakt af blade fra aloe vera-planten (som har en lindrende virkning på huden), sød mandelolie og kokosolie (som lindrer tørhed og gør det nemmere at rede pelsen).

 

 

Hvorfor klør hunde sig?

Hunde kan klø sig af mange forskellige årsager, og i nogle tilfælde uden nogen åbenlys årsag. Nogle hunde klør sig mere på bestemte tidspunkter af døgnet – som f.eks. om aftenen eller natten.

At hunde klør sig er helt normalt, men hvis kløen virker overdrevet eller hvis der opstår rifter, sår o.lign. i huden, bør man reagere. Det anbefales naturligvis altid, at man kontakter en dyrlæge for at få hunden kontrolleret for eventuelle sygdomme (som f.eks. allergi), men der er også en række ting man selv kan gøre, før man tager til dyrlægen:

1. Tjek huden og pelsen for utøj

Utøj som lus, flåter og især lopper, er naturligvis hyppige årsager til kløe hos hunde og andre kæledyr. For at sikre at kløen ikke skyldes utøj, bør du kontrollere hundens hud og pels grundigt (brug evt. en lup). Hvis ikke kløen skyldes lopper, lus eller flåter, bør du gå videre til næste punkt.

Hvis du finder lopper eller lus i pelsen, bør du behandle din hund med et loppemiddel. Hvis du finder flåter, skal disse fjernes med en flåttang.

2. Tør hud

Tør hud er et stort problem hos mange hunde, og kan skyldes alt fra overdreven vask til genetik. Hvis du mistænker, at tør hud er årsagen, bør du naturligvis kontrollere hundens hud; hvis den er tør og evt. også skæller, kan dette meget vel være årsagen til kløen.

Du kan læse mere om tør hud hos hunde her.

3. Allergier og andre sygdomme

Allergi hos hunde kan ligesom hos mennesket både skyldes fødevarer (fødevareallergi) og irritanter i omgivelserne (kontaktallergi). Hos hunde er loppeallergi i øvrigt en mulig årsag til overdreven kløe. Uanset hvilken type allergi der er tale om, er det vigtigt, at man finder årsagen og får stillet en korrekt diagnose – og dette bør altid foregå sammen med dyrlæge.

Hvis du med sikkerhed ved, at din hund har allergi, anbefaler vi naturprodukterne Allergy X og Animigo Itch Relief til at lindre kløen:

Herudover findes der en række øvrige sygdomme, der kan være årsagen til kløe hos hunde. Nogle af de mest almindelige er hårsækmider og skab, som begge skal diagnosticeres og behandles af en dyrlæge.

Ukendte årsager

Hvis man ikke er i stand til at finde årsagen til kløen, kan man forsøge at behandle hunden med en kløestillende shampoo, som dem der ses i denne artikel. Dyrlægen kan også give et hunden kløestillende medicin (prednisolon), medicinsk shampoo eller immunsupprimerende medicin (ciclosporin). Tal med din dyrlæge om disse behandlingsmuligheder.

Kilder og yderligere viden om emnet

Sidst opdateret af redaktionen den 10. november 2020