Hvilken gris er den største i verden?

Der findes ingen officiel rekordholder for titlen som verdens største gris – i hvert fald ikke ifølge Guiness Rekordbog som plejer at være toneangivende inden for alle typer verdensrekorder.

Her er dog en liste over 6 udsædvanligt store svin og vildsvin:

Monster Pig (eller Pigzilla) er navnet på en stor gris, der blev nedlagt den 3. maj 2007 af en 11 årig dreng ved navn Jamison Stone i et jagtreservat i Alabama, USA. Ifølge jægerne i reservatet vejede grisen 477 kg. Der er dog flere kritikere, der stiller spørgsmålstegn ved oprigtigheden af oplysningerne og desuden er der mistanke om, at nedlæggelsen af den store gris foregik ved en såkaldt dåsejagt – dvs. en jagtform hvor grisen er indhegnet på et mindre areal, hvilket øger jægerens sandsynlighed for at nedlægge byttet betydeligt.

Monster Pig - verdens største gris?

 

 


 

Big Bill har den uofficielle verdensrekord for at have været den tungeste gris i verdenshistorien. Big Bill levede i Tennessee, USA med sin ejer Elias Buford Butler og vejede hele 1.157 kg i 1933. Big Bill levede på det tidspunkt, hvor svineindustrien begyndte at opdrætte de mere slanke svin, vi har i dag.

 


 

Hogzilla er navnet på et vildsvin, der blev nedlagt den 17. juni 2004 af Chris Griffin i Georgia, USA. Hogzilla skulle angiveligt være 3,6 m lang og veje 450 kg.

Eksperter kunne dog senere afkræfte hogzillas størrelse og i stedet fastslå, at Hogzilla vejede 360 kg og var mellem 2,25 og 2,4 m lang – hvilket gjorde trofæet mindre gloværdigt.

Hogzilla skulle være en af de største vildsvin

 


 


 

Hog Kong var navnet på et vildsvin, der blev nedlagt i august 2004 af Larry Early og estimeredes til at veje 517 kg. Nedlæggelsen foregik på Larry's gård i Florida, USA.

 


 

Ton pig var en gris, der vejede 900 kg og levede med sin ejer Xu Changjin i Kina. Ton Pig døde af manglende bevægelighed (mobilitet) som følge af overvægt den 4. februar 2004.

Ton Pig kan i dag ses på landbrugsmuseet Liaoning Agriculture Museum i Shenyang, Kina.

Er Ton Pig den største gris i verdenshistorien?