Hvilken hunderace bider mest?

Selvom mange mennesker tror, at især muskelhunde bider mest, findes der ingen undersøgelser, der har kunne bevise dette.

Herudover udpeger man ofte schæferhunden til den mest bidende hund i verden og selvom dette delvist er dokumenteret i form af statistik, er det ikke hele sandheden, idet schæferhunde er meget populære, hvilket naturligvis øger sandsynligheden for bid fra netop denne race.

Hertil kommer, at schæferhunde ofte bruges som vagthunde eller i lignende funktioner, hvilket øger risikoen for bid på mennesker drastisk.

 

Der findes ingen officiel statistik for hvilken hunderace, der bider mest

Værd at vide

Der findes intet entydigt svar på, hvilken hunderace der bider mest. Dette skyldes primært følgende faktorer:

  • Manglende statistik: Der føres generelt ikke særligt meget –  eller særlig omfattende – statistik over hundebid. Hertil kommer, at statistikkerne for hundebid kun gælder i enkelte lande eller områder – og ikke hele verden – og derfor ikke gælder universelt
  • Lokale forhold: Nogle hunderacer er mere populære eller udbredte end andre i bestemte lande; f.eks. er den australske cattledog én af de mest almindelige hunderacer i Australien og er derfor den mest bidende hunderace her (ifølge en australsk undersøgelse). På samme måde er pitbulls den mest bidende race i USA pga. deres høje forekomst her osv.

Man bør desuden huske på, at der kan være mange årsager til, at hunde bider mennesker (misrøgt, forkert opdragelse, børns uforsigtighed, misfortolkning af signaler osv.) og at det i mange tilfælde er ejerens skyld, at en hund bider.

For supplerende information henvises til vores artikel om hundebid.

Produkter der anbefales til bidske hunde

Bidestop-spray

En bidestop-spray får hunden til at stoppe med at bide i ting:

 

 

Træner-halsbånd

Et træner-halsbånd kan bruges til at fravænne hunden dårlige vaner, såsom overdrevet biden, gøen o.lign.

Anti-gø spray kan bruges til bidske hunde

Du kan købe et anbefalet træner-halsbånd her

 

Mundkurve

En mundkurv er en simpel, men effektiv, måde at forhindre hundebid på.

Mundkurv af mærket Ferplast

Klik her for at købe mundkurven

 

Relaterede artikler