Hundetandbørste

Hundetandbørster er specielt fremstillet til hundenes tænder og har en anden udformning end tandbørster til mennesker. Selve børsten er desuden også væsentligt blødere.

Der findes i dag flere forskellige slags hundetandbørster på det danske marked, hvor den væsentligste forskel findes mellem fingertandbørsten (ligner et fingerbøl og anvendes mest i starten) og den almindelige hundetandbørste (kan ses i boksen nedenfor og anvendes hele livet).

De forskellige typer hundetandbørster har hver sine fordele og ulemper. Når man skal vælge, er det bedst at tage udgangspunkt i, hvilken tandbørste man selv ville foretrække at bruge (hvis man altså havde hundens tænder) – dvs. man skal gå med sin mavefornemmelse. Det er jo trods alt dig som hundeejer, der skal børste din hunds tænder hver dag!

 

 

Anbefalede hundetandbørster

Følgende hundetandbørster anbefales:

Alternativer

Nogle hunde vil ikke have børstet tænder – og andre er for gamle til at lære det! Heldigvis findes der alternativer til hundetandbørsten – såsom:

PlaqueOff

PlaqueOff er et tandplejeprodukt til hunde, der bekæmper plak og dermed mindsker forekomsten af tandsten betydeligt. Produktet fjerner dårlig ånde hos hunden og giver desuden friskt tandkød. Herudover kan følgende siges om PlaqueOff:

  • Det er et naturprodukt (baseret på havalger)
  • Det produceres af et svensk firma
  • Det har været på markedet i over 10 år
  • Der findes ingen kendte bivirkninger
  • Det anbefales af dyrlæger og hundetandlæger

Alt i alt er PlaqueOff en af de bedste løsninger til hunde, der ikke vil have børstet tænder og desuden et fremragende supplement til hundetandbørstning.

Tyggestrimler

Tyggestrimler virker ved, at de frigiver naturlige enzymer, når din hund tygger på dem. Disse enzymer sammen med strimlernes seje konsistens (strimlerne er lavet af sejt oksekød og nærende alger) er med til rense hundens tænder og tandkød, hvilket forhindrer forskellige tandproblemer.

Herudover indeholder tyggestrimlerne vitaminer, mineraler og sporstoffer, som er gavnlige for hundens helbred. For aktivt at modvirke dårlig ånde, er der desuden tilsat en smule pebermynte.

Anbefalede tyggestrimler kan købes her

 

 

Relaterede artikler: HundetandpastaTandskifte hos hunde