Hundetandpasta

Selvom kæledyr ikke har det samme behov for tandbørstning som mennesker, er det stadig nødvendigt. Når man skal vælge hundetandpasta, er der flere faktorer, man bør overveje – især tandpastaens:

 • Smag
 • Effektivitet
 • Pris

Nedenfor kan du se vores anbefalinger – de er alle baseret på ovenstående overvejelser.

Som alternativ til hundetandpasta kan man også bruge tandrensningsspray, som er mere praktisk, men en smule mindre effektivt.

 

Anbefalet hundetandpasta

Vi anbefaler især hundetandpastaen Denti Care fra VetIQ, fordi den er af ekstremt høj kvalitet:

Herudover findes der enkelte – lidt billigere – produkter, som også er anbefalelsesværdige:

Vejledning til brug af hundetandpasta

Her følger nogle forholdsregler og gode råd til brug af hundetandpasta:

 • Brug af hundetandpasta anbefales IKKE, når du starter med at børste tænder på din hund (f.eks. når den er hvalp). Man bør først tage hundetandpasta i brug, når hunden har vænnet sig til tandbørstningen og er blevet fortrolig med tandbørsten
 • Når din hund er blevet vant til tandbørstning – dvs. når den er rolig under hele tandbørstningen – kan man begynde at anvende hundetandpasta. Dette gøres i en trinvis proces, så hunden bliver fortrolig med hundetandpastaen;
  • Første dag: smør en smule hundetandpasta på en finger og lad hunden snuse til det og slikke det, hvis den vil.
  • Anden dag: smør en smule hundetandpasta på en finger og kør det henad hundens gummer i overmunden
  • Tredje dag: smør en passende mængde hundetandpasta på hundetandbørsten – nogenlunde samme mængde som hvis det var til dig selv og børst tænderne i rolige, runde bevægelser. Tandbørsten skal køre på kanten mellem gummerne og tænderne. Start fra de bageste tænder og slut ved de forreste
 • OBS: Du må aldrig børste hundens tænder med tandpasta fremstillet til mennesker, fordi hunden kan blive syg eller dårlig af det. Brug udelukkende rigtig hundetandpasta. De samme forholdsregler gælder desuden også mundskyl
 • OBS: Det frarådes på det kraftigste at anvende bagepulver, hjemmelavet hundetandpasta og andre husråd – der findes mange forbrugs- og fødevarer som er hverdagskost for os mennesker, men kan være det rene gift for hunde (f.eks. hvidløg, rosiner, kaffe osv. – se hele listen her)

Klik her for en komplet oversigt over anbefalede produkter til hundetandpleje

 

Hunde og tandbørstning

Behovet for tandbørstning og mundhygiejne er ikke så stort hos hunde og andre dyr som hos mennesker. Dette skyldes især, at vi mennesker spiser en del sukker i forhold til dyr og derfor giver bakterierne i vores mund bedre vilkår for trivsel.

Når det er sagt, bør det understreges, at det er ikke kun mennesker, der har brug for tandpleje – hunde får også tandkødsbetændelse, tandsten og huller i tænderne!

Som kæledyrsejer er det i alle tilfælde dit ansvar at sikre, at din hunds mundhygiejne er i orden og at der ikke udvikles komplikationer såsom caries eller paradentose.

Alt dette gøres nemmest ved at:

Herudover skal man også vælge den rette hundetandpasta. Vi anbefaler især Denti Care fra VetIQ:

Herudover findes der som nævnt også de lidt billigere produkter, som også er anbefalelsesværdige:

Relaterede artikler: Dårlig ånde hos hunde, HundetandlægeTandskifte hos hunde