Ormekur til hvalpe

De fleste unge hvalpe er inficerede med spolorm. Andre parasitter kan også være til stede, men de er ikke ligeså almindelige.

Det tilrådes, at man lader dyrlægen undersøge hundens afføring, inden man påbegynder ormekure til hvalpe – især fordi ormekuren skal ændres, hvis der er andre typer orm til stede.

Generelt bør alle hundehvalpe gennemgå en ormekur, når de er 2 uger gamle (inden spolormens æg sætter sig i hvalpens afføring) og igen ved 4, 6 og 8 uger. På dette tidspunkt er det desuden hensigtsmæssigt at give dem en præventiv kur mod hjerteorm, der beskytter dem igennem hele livet.

I Danmark er der regler, der sikrer, at alle hvalpe er ormebehandlede (og vaccinerede) når man køber dem i 8 ugers alderen – men hunde der f.eks. købes i udlandet, er ikke nødvendigvis behandlet på samme måde. Derfor er det i disse tilfælde en god ide at gå til dyrlægen.

 

Anbefalet middel mod orm hos hvalpe

Det eneste ormemiddel til hvalpe der fås uden recept i Danmark, er Verm-X, som er et naturmiddel til behandling og forebyggelse af orm. Det kan bruges til hvalpe fra de er 3 måneder gamle. Her skal doseringen blot halveres (følg altid produktvejledningen nøje). Du kan købe Verm-X til hvalpe her:

Kan en ormekur være farlig for hvalpen?

Man bør være opmærksom på, at ormekure kan være til fare for en hvalps helbred, hvis hvalpen:

  • Er syg (f.eks. har en luftvejsinfektion)
  • Lever i uhygiejniske omgivelser
  • Er fjernet uhensigtsmæssigt fra dens moder

Ovenstående faktorer bør adresseres, inden man påbegynder en ormekur hos en hvalp. Hvalpe der har diarre, må som udgangspunkt ikke gennemgå en ormekur (medmindre en dyrlæge har konstateret, at indvoldsorm er årsagen til diarreen).

 

Relaterede artikler: Orm hos hundeOrm hos katte